Надраскаха сградата на министерството на транспорта, реставрирана преди 3 месеца

OFFNews 11 март 2024 в 10:27 2891 1

Министерство на транспорта

Снимка Фейсбук на Гвоздейков

Сградата на министерството на транспорта, която беше реставрирана преди три месеца, е надраскана с надпис "Израел убива 2,2 милиона в Газа чрез масов глад", съобщи министър Георги Гвоздейков във фейсук. 

Ето това ни е патриотизмът и родолюбието на нас! После с гордост веем руZките байраци, коментира той под снимката. 
Брутално надраскана с надписи и позиви! После се чудим, защо са ни такива влаковете, спирките, гарите, защо хеликоптерът е без лебедка, без черна кутия и още редица неволи на обществото ни!, пише още Гвоздейков. 

Сградата е част от археологическия резерват „Антична Сердика и Средновековни Средец“. Тя е построена в началото на 20 век на мястото на къщата на българския политик и общественик Петко Каравелов. Тук се е намирала приемната на Каравелов, докато той е бил министър и министър-председател на България.

Сградата е един от примерите на класическия за началото на 20 век архитектурен стил „сецесион“. Фасадата е с облицовка от варовик и е богата на архитектурни и декоративни елементи, които включват както каменни пластики на войни, флорални елементи, символи на вечността, така и по-съвременни декорации, които се свързват с индустрията, търговията, транспорта, логистиката и просперитета, разказва министър Георги Гвоздейков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

демотиватор

11.03 2024 в 11:26

Гепи ги, прати ги 3 месеца на "обществено полезна работа" (за която не се намират желаещи) и им открий досиенце.
Щото следващия път ще са рецидивисти- тогаз годинка от същото и т.н. (ジ) ✊
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика