Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

МВнР препоръчва българите в Етиопия да напуснат страната при първа възможност

Мая Младенова 03 ноември 2021 в 15:13 1454 0

Снимка Getty Images

Судан: бежанци от Тиграйския регион в Етиопия. Декември 2020.

МВнР препоръчва на българските граждани в Етиопия да напуснат страната при първа възможност, съобщи пресцентърът на министерството.

Препоръката е във връзка с обявеното на 2 ноември 2021 г. извънредно положение в Етиопия.

Докато намерят възможност да напуснат страната, българските граждани е препоръчително да са в постоянен контакт с посолството ни в Адис Абеба.

Далеч от медийното внимание Етиопия потъва в гражданска война

Препоръчва се да се преустановят пътуванията до и на територията на Етиопия. Съветът към българите там е и да се осведомяват подробно за актуалната обстановка в района, където пребивават, като следят съобщенията на местните медии и се информират за указанията на местните власти.

По информация на българското посолство в Адис Абеба към момента няма данни за изпаднали в беда български граждани в Етиопия. Задграничното ни представителство следи ситуацията и е в готовност да окаже помощ при необходимост.

Етиопия днес обяви извънредно положение, след като въоръжени сили от северния регион Тиграй съобщиха, че са завладели територии и обмислят поход към столицата Адис Абеба, предаде "Ройтерс", цитирана от БТА.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Адис Абеба на телефон: 00251 911 252 514, както и на e-mail [email protected]; [email protected]

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или e-mail: [email protected].

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews