Quantcast

МВФ: България ще е сред най-засегнатите от санкциите срещу Русия

OFFNews Последна промяна на 04 август 2014 в 15:22 4002 5

България, Черна гора и Кипър ще бъдат сред най-засегнатите от санкциите срещу Русия. Това сочи доклад на Международния валутен фонд за вторичните ефекти от санкциите на ЕС заради ситуацията в Украйна, цитиран от БГНЕС.

Тези три държави са много посещавани от руски туристи, които по този начин представляват значителен фактор за икономиките им. Заради поевтиняването на рублата и нестабилната икономическа ситуация обаче руснаците пътуват много по-малко в чужбина, което вече се забелязва в редица страни от ЕС, най-вече в Чехия, става ясно от доклада.

Капиталовите инвестиции в Беларус, България, Молдова и Черна гора са повече от 5% от БВП. От Русия зависят и редица финансови центрове, сред които Кипър и Люксембург, допълват от МВФ.

Заради проблемите около проекта „Южен поток“ без инвестиции могат да останат страните, през които трябва да мине тръбопровода – България, Унгария и Сърбия, посочват от Международния валутен фонд.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.08 2014 в 23:14

Еее,че 70 г нали ни беше добре!То не беше клатене,то не беше чудо!Чак 16 република искахте!Ха-ха,а в магазина ,саде сиренье и пирони!Аре у лево ве Вива-венсеремос....черния брат ти виновен!Ти за разлика от многото тук,си добре...скрита червенобуржоазна лимонка !Ха-ха,бегай при черния ,че те търси1

04.08 2014 в 21:14

Към 1 и 2, знаете ли че расизма е като цяло долна работа, присъща на глупавите и нискообразовани хора. Реално ако вземеш един бял и един цветнокож човек и ги сравниш биологически, ще стигнеш до невероятното откритие, че са съвсем еднакви като изключим цвета на кожата. Странно за вас нали, ама предполагам нео-фашистка Русия е пуснала пипала отдавна в редиците в онази прослойка на обществото, което е зомбирано, просто, хленчещо и нискообразовано. Точно където и е мястото, всъщност... Зомбита със зомбита се движат, така съм гледал по филмите.

04.08 2014 в 17:53

Човек никога не знае какво печели когато губи. Почерпете се с тази история, преатели.

Живял някога един африкански крал. Той имал много близък приятел, с когото били израснали заедно. Този приятел имал навика винаги, каквото и да се случи в неговия живот - добро или лошо, да казва: “Това е добре!”.
Един ден кралят отишъл на лов. Приятелят приготвил пушките, но изглежда объркал нещо с едната от тях. Когато кралят стрелял, пушката гръмнала настрани и отнесла палеца на дясната му ръка. Приятелят наблюдавал какво се е случило и верен на навика си, казал: “Това е добре!”. На което разгневеният крал отговорил: “Не! Това НЕ Е добре!”. И го изпратил в затвора.
След около година, кралят отишъл на лов в една много опасна местност. Канибали го хванали, вързали и до вечерта го завлекли в своето селище. Събрали дърва, донесли дълъг кол и завързали краля за него. Когато го доближили до огъня, забелязали, че палецът му липсва. Понеже били много суеверни, те никога не ядяли човек, комуто нещо липсва. Затова отвързали краля и го пуснали да си върви.
Когато се прибрал, той се замислил дълбоко за случилото се и за приятеля си, който вече седял цяла година в затвора. Отишъл при него, освободил го и му казал: “Ти беше прав! Наистина беше добре, че палецът ми отлетя.”. И след като му разказал премеждието си, проплакал: “Чувствам се много виновен. Мисля, че това, което направих с теб, беше много лошо!”. “Не!” - отговорил приятелят - “Това беше добре!”.
“Кое беше добре? Че стоя една година в затвора?”
“Ако НЕ бях в затвора, щях да бъда с теб при канибалите!...” - бил отговорът.

04.08 2014 в 16:09

Даже гадовете от Фонда ни казват,че сме го замустачили с тия санкции,а ние драскаме ли,драскаме,минусчета и чакаме оядените демократи от Европата или гнусния циганин-шеф на световната полиция да ни помогнат.Чакай,булке,Спасов ден.

04.08 2014 в 15:33

Така де, ние това си го знаем, ама действаме на принципа"Не е важно на нас да ни е добре, а Големия Черен Брат да е добре"
Нас кучета ни яли.