Мини зеленчукови градинки вместо нагънат асфалт в училищните дворове, иска кметът Терзиев

OFFNews 27 юни 2024 в 08:37 3632 1

Кметът на София Васил Терзиев посети 36. училище в Красно село

Снимка Столична община

Кметът на София с нова концепция за училищните дворове

Кметът на София Васил Терзиев е ангажирал водещи архитекти, които заедно с районните кметове и училищата разработват концепция за превръщането на дворовете в отворени пространства за общуване, игра, спорт и култура в кварталите, съобщи Столична община. 

"Искам да видя докъде стигат амбициите, каква е визията на архитектите, за да преосмислим това море от нагънат асфалт, каквото представляват част от училищните дворове, в среда за спорт, паркове със зеленина, пространства за културни събития, място за разполагане на мини зеленчукови градинки. Когато децата създават нещо заедно, това ги обединява и възпитава", посочи столичният кмет. Тойпосети 36. СУ "Максим Горки" в Красно село по покана на районния кмет Цвета Николаева и се запозна със състоянието на сградата и двора на едно от най-старите училища на територията на София. 

Концепциите ще бъдат обсъдени с родителите, учениците, учителите и гражданите в кварталите.

Първите две училища, в които ще бъдат реализирани новите проекти, са в район "Сердика".

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  1005

  1

  craghack

  27.06 2024 в 11:52

  Промяната от нагънат асфалт към зелени площи е добра идея. Само изпълнението да не е като на Патриарха - по най-малоумния и силов начин.
  А е добре и да се помисли под тези дворове да се изградят подземни паркинги, които да оберат колите от улиците в кварталите.

  С архитекта на Фандъкова обаче няма да стане нито едното, нито другото. Кога ще видим оставката на този доказал се като пълен неадекватник индивид?
   
  X

  Гюнер Тахир: В дъното на разцеплението на ДПС стоят едни 100 млн. лв., не политика