Коледната елха на Рокфелер център в Ню Йорк грейна с 50 000 светлини (видео)

OFFNews 30 ноември 2023 в 10:53 705 2

Коледната елха на Рокфелер център в Ню Йорк грейна с 50 000 светлини

Снимка Рокфелер център, Facebook

Коледната елха на Рокфелер център в Ню Йорк грейна с 50 000 светлини

Емблематичната коледна елха пред центъра „Рокфелер“ бе осветена с над 50 000 разноцветни лампички в сряда вечерта. Това се случи пред погледите на стотици зрители, събрали се за празничната традиция в Ню Йорк, съобщава АП.

Огромното дърво е 12-тонен, 80-метров норвежки смърч от щата Ню Йорк. То беше украсено с около 8 км LED светлини и увенчано с 450-килограмова звезда, покрита с 3 милиона блестящи кристали.

На церемонията по откриването в Манхатън пяха Шер, Бари Манилоу, Кели Кларксън и др.

Започнала през 30-те години на миналия век, традицията на нюйоркската коледна елха привлича хиляди посетители в града всяка година по време на празничния сезон.

Дървото ще свети от 5 ч. сутринта до полунощ всеки ден до 13 януари. На 25 декември - на Коледа - елхата ще свети 24 часа.

Полицията предупреди за възможността протестиращи да прекъснат събитието, тъй като неотдавнашните събирания в Ню Йорк привлякоха активисти, които се опитват да насочат вниманието към войната между Израел и Хамас.

Видеоклипове, публикувани в социалните мрежи, показаха много протестиращи с палестински знамена, струпани пред сградата на „News Corp“ недалеч от мястото на елхата.

В сградата се помещават Fox News, „Wall Street Journal“ и „New York Post“. Кадри от мястото на събитието показаха няколко протестиращи, които влязоха в сблъсък с полицията пред сградата на медийната компания, но запалването на елхата не беше прекъснато.

Гледайте запалването на светлините ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

2

Джендо Джедев

30.11 2023 в 12:58

Бабатунде,

То и твоето съществуване не е добро за планетата, ама ей на - никой не ти го оспорва, нали? Та какво предлагаш, да вземем да забраним коледните елхи ли?

5784

1

Бабатунде

30.11 2023 в 11:34

Нещо да кажат хората, дето пазят природата, това как се отразява на планетата? За един преател питам!
 
X

Да помогнем на украинските деца!