Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Кога е най-подходящото време за екскурзия в Египет

OFFNews 19 юли 2022 в 10:37 3530 0

Египет

Снимка pixabay

Египет

Несъмнено древен Египет е една от най-предпочитаните и евтини дестинации за екзотична екскурзия. Съчетанието на красиви плажове и богата история и зашеметяващи забележителности не спира да привлича все повече туристи през всеки сезон. Пътешествие до пирамидите, круиз по Нил, яздене на камили в Сахара – това са само част от приключенията, които една екскурзия до Египет може да ви предложи. Без значение дали сте се запътили към Кайро, Хургада, Марса Алам, или Шамп ел Шейх, трябва да сте запознати с времето там.

Какво е времето в Египет

Ето и малко информация за времето и подходящите периоди за екскурзии, според туроператор Екватор:

  • Египетските лета – те са са горещи и сухи. Не мислете обаче, че плажният сезон тук продължава дванадесет месеца в годината. Все пак страната на фараоните се намира в северното полукълбо, което означава, че има зими и в Египет. Те не могат да се сравнят с леките европейски зимни периоди. През деня в курортите на Червено море температурата не пада под 18-20 ° C, но през нощта е студено. А в пустините термометърът може да покаже дори температури под нулата;
  • Дъжд – това не е типично явление за страната. Изключение е средиземноморското крайбрежие. Там вали, но не често. И в някои райони на пустинята, особено на юг и запад, валежите падат на всеки няколко години;
  • Ветрове – Египет е страна на ветровете. Те не спират тук нито през лятото, нито през зимата. През летните месеци ветровете помагат да се търпи топлината по-лесно, през пролетта и есента те носят пясъчни бури, а през зимата правят египетското време хладно. Тази особеност на климата привлича за екскурзии тук феновете на уиндсърфа и кайт сърфа.

Какви дрехи да си приготвите за пътуването в Египет

Курортите на Червено море са целогодишни. Това обаче не означава, че можете да ходите тук с тениска и шорти 24 часа в денонощието всеки сезон. През зимата, вечер и през нощта, температурата пада до 11-12 градуса и много туристи се оказват неподготвени за това. Ето защо за вашата екскурзия трябва задължително да вземете топли дрехи. Лек пуловер или яке няма да заемат много място в багажа ви.

Ако ще посещавате джамии, манастири и църкви, трябва да се съобразите със специалния дрескод. Коленете и раменете трябва да бъдат закрити, а главите на жените трябва да бъдат покрити с шал.

Подгответе се добре за вашата екскурзия, за да бъде прекарването Ви наистина пълноценно и да няма неприятни изненади, които да помрачат плановете ви.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews