Кметът на Кюстендил: Четири са новите случаи на коронавирус в града

OFFNews 22 април 2020 в 14:55 1898 0

Снимка Архив

Четири са новите случаи на заразени с COVID-19 в Кюстендил, а не три, както беше съобщено сутринта от Националния оперативен щаб. Това каза на брифинг кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Всичките новозаболели са роднини на жена с онкологично заболяване, изписана наскоро от болницата "Св. Иван Рилски" в София, която в последствие се оказа, че е заразена с коронавирус.

Новите болни са съпругът на жената, синът им и двете им внучета - на 14 и 9 години, при които заболяването към този момент няма сериозна симптоматика. Няма и новоприети в местната болница, а хората, които са на лечение там, са осем. Няма и нови изписани.

"Както предупреждава Националният щаб, оформят се семейни огнища и трябва да бъдем много внимателни при контактите си, защото не знаем какво ще занесем у дома", коментира Паунов.

Той посочи, че 173 души са под карантина в община Кюстендил към днешна дата, а до този момент под карантина са били общо 846 души. Паунов съобщи още, че от петък ще отвори и кооперативния пазар в града, със съответните мерки за безопасност - КПП и охрана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови