Изготвят план за ваксиниране на българските олимпийци

Янка Петкова 17 февруари 2021 в 18:23 975 0

В "спешен порядък" ще бъде изготвен план за ваксиниране на българските участници в Олимпиадата. Това решиха днес министрите на спорта и здравеопазването на работна среща.

Красен Кралев и проф. Костадин Ангелов обсъдиха ваксинирането на българските спортисти преди участието им на Олимпийските игри в Токио.

Пандемичната обстановка в България и по света би могла да осуети участието на българските спортисти в предстоящите състезания. Ваксинацията значително може да помогне за провеждането на безопасна и сигурна Олимпиада, съобщиха от спортното министерство.

"Решихме, в спешен порядък, да създадем план за ваксинация на спортистите, които ще прославят България на Олимпиадата в Токио. Състезателите и техните треньори трябва и ще бъдат защитени от заплахата COVID-19.
Веднъж вече провеждането на Олимпийските игри беше отложено - нещо, което не се е случвало дори по време на война. Сегашната криза обаче е по-особена. С общи усилия ще я преодолеем. Спортът, образованието и здравето са главните приоритети, които стоят пред нас! Ваксината ще бъде щитът на нашите спортисти", коментира във Фейсбук здравният министър Костадин Ангелов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови