Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Хиляди българи луднаха по нови финансови пирамиди

OFFNews 22 януари 2014 в 11:53 8333 4

Над 50 000 българи се запалиха по нова финансова схема, която обещава бързо забогатяване срещу скромна инвестиция. Пловдивска фирма, която вече действа и в други градове, предлага отстъпки при пазаруване и огромни печалби само срещу членска карта за 50 лева, пише "Труд".

Който иска да натрупа бързо пари обаче, може да влезе и с по-големи суми - от 600 до 3000 лв. За целта трябва да привлече в схемата поне още петима души. Те от своя страна също трябва да убедят нови хора, за да печелят всички по веригата.

Основателите на компанията твърдят, че използват американски опит в мрежовия маркетинг и че дейността им няма нищо общо с познатите от миналото финансови пирамиди.

Сред възродените пирамиди има и компании, които предлагат "абонамент" за пазаруване с отстъпка от определени търговски обекти. За целта се издава карта, която се представя от собственика ѝ на касата, преди да плати. Самите търговци също имат изгода да влязат в схемата, защото така им се гарантират повече клиенти. 

Те използват като рекламни лица младежи, които за няколко месеца са спечелили луксозни автомобили или заплатата им е над 25 000 лв.

Новите членове се набират на масови събрания в големите градове на страната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews