ГЕРБ в СОС: Не искаме оставка, но кметът на 'Триадица' да обясни за кабела убиец

OFFNews 17 февруари 2021 в 16:08 1763 0

Снимка Архив

Безотговорността няма цвят и политическа принадлежност. Затова ние няма да търсим политическа отговорност, но като общински съветници настояваме да получим отговори от кмета на район "Триадица" как упражнява контрол над подчинената си администрация? 

Това се казва в позиция на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет по повод трагичната смърт на момчето на столичния булевард "Иван Гешов". Съветниците питат Димитър Божилов още: Как следи за изпълнението на задълженията им по налагане на контрол, по издаване на законосъобразни актове? Как разбира своите правомощия като представител, директно избран от гражданите, но длъжен да си взаимодейства ефективно с останалите институции? Защо си позволява да не предоставя исканата от всички районни кметове информация за работата си? 

Съветниците от ГЕРБ-СДС подчертават още, че в този случай изглежда отговорният не е един и е признак на компетентност отговорността да се търси от правилните хора и институции. А тя в този случай не може да е само административна, трябва да бъде и наказателна, се казва още в позицията. 

За да се случи това, имаме нуждата и от адекватно нормотворчество. Затова се надяваме и парламентарната трибуна да се използва за дебати по нужните на нашето общество законови норми, каквито са предложените от кмета и главния архитект на София промени в ЗУТ, а не за създаване на слухове и разпространение на конспиративни теории. Ако някой депутат от БСП или друга формация с амбиции за държавна власт има релевантна информация- нека я предостави ясно и категорично, с конкретни имена, с документи. Нека го направи днес или да се извини публично, че се опитва да извлича политически дивиденти от смъртта на едно дете. 

Надяваме се прокуратурата , а след това и съдът да свършат своята работа по отношение на всички отговорни, а дотогава не се надяваме, а изискваме от кмета на район Триадица и неговата администрация да назовават открито и директно проблемите и да дават решения, пишат още съветниците от ГЕРБ-СДС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови