Георгиев: Осигурихме средства за баскетболния отбор на 35 СЕУ, отиват на световното в Китай

OFFNews 08 март 2024 в 15:02 1003 0

Баскетбол

Снимка Фейсбук на Георги Георгиев

Осигурихме недостигащото финансиране за участие на баскетболния отбор на 35 СЕУ "Добри Войников" на Световното първенство в Китай. 

Това съобщи зам.-председателят на СОС от ГЕРБ Георги Георгиев във фейсбук. 

Преди месец от телевизионния екран разбрахме за това, че отборът по баскетбол на 35 СЕУ "Добри Войников" е национален шампион на България, но разноските за двуседмичният престой на отбора на световното първенство са непосилни. Затова вместо да повикат неволята, се захванали за работа. Училищното настоятелство организира дарителска кампания и така заедно родителите и учениците събрали над 50% от необходимата сума. Но състезанието наближава, а парите не били достатъчни. Затова с колегите ми Татяна Георгиева, Екатерина Йорданова и Мирослав Боршош подготвихме предложение до общинския съвет да отпуснем необходимите средства от общинския бюджет, разказва Георгиев.

Предложението получи пълна подкрепа на заседанието на СОС вчера, за което благодаря както на колегите - съавтори на доклада, така и на всички, които ни подкрепиха, пише още той.

Поздравления за страхотните ни ученици, за талантливите им треньори и учители, както и за родителите им - за ентусиазма и енергията, завършва Георги Георгиев по темата "обещано - изпълнено". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки