Фандъкова пали светлините на 40 Елхи на таланта заедно с Коледното дърво пред НДК

OFFNews 22 ноември 2019 в 15:51 2071 0

Снимка Архив

Кметът на София Йорданка Фандъкова традиционно ще запали светлините на голямото Коледно дърво на Общината на 1 декември от 18 ч. пред НДК. 

Заедно с него в градината пред Двореца на културата ще грейнат и четиридесет приказно украсени живи Елхи на таланта, които са част от едноименната коледна благотворителна кампания на Фондация „Стоян Камбарев“, в партньорство със СО. Те ще образуват цял светлинен коридор и красива алея, която ще привлича столичани и гостите на града, съобщават от фондацията. 

Йорданка Фандъкова участва и в забавното видео послание на Звездните Посланици на Кампанията - Мария Илиева, Любо Киров и Миро, които застанаха сърцато зад тази нова идея на Деси Тенекеджиева и Фондация „Стоян Камбарев“. 

Запалването на светлините на Елхите ще бъде съпроводено с фойерверки и голям празничен концерт, който ще завърши с ефектно коледно шоу, с участието на музикалните открития на Фондацията. Хилядната публика ще се наслади на таланта на 16 годишната перкусионистка Сара Чакърова и нейната група YESTRDAY, на класическите диви Весела Янева и Мария Славова и на поп звездата Mr VOG.

В концерта ще вземат участие и няколко от даровитите деца от многодетни семейства, които ще бъдат подкрепени от кампанията.

ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА ще красят пространството пред НДК от 1-ви декември до 15-ти януари 2020 г. След свалянето на украсата, всички живи елхи ще бъдат дарени на Общината и засадени, като така ще сложат началото на нова Гора на Таланта. 

Идеята на коледната кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е всеки, който пожелае да украси своя жива елха, като направи дарение. Благодарение на тази благотворителна акция, Фондация „Стоян Камбарев“ ще финансира 5 едногодишни стипендии на младите си музикални таланти, няколко късометражни филма, участия на лауреати на Фондацията в мастър класове, конкурси и фестивали.

Коледната кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА ще подкрепи и даровити деца от десет многодетни семейства в нужда, които ще получат много подаръци и ваучери за покупки от хранителни вериги, търговски центрове, книжарници и др. От този момент нататък, тези талантливи деца, ще станат част от голямото семейство на Фондация „Стоян Камбарев“, която ще следи тяхното развитие и ще ги подкрепя и в бъдеще, а като първа стъпка ще покрие едногодишните им разноски за изкуството, което са избрали.

Фондация „Стоян Камбарев“ вече 10 години сбъдва мечтите на младите и даровити български таланти от различни области на изкуството, като ги подкрепя финансово, морално и осъществява конкретни техни творчески проекти. Идеята е социалната и екологична Коледна кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА да се случва всяка година и да стане традиционна, както вече престижните и чакани Награда за Полет в изкуството, Благотворителен Бал в Лондон и Наградата за Кино 355.

Кампанията ще продължи до Коледа и ако желаете да се включите в нея с дарение, ваучери или подаръци за десетте талантливи деца и техните семейства, може да го направите като се свържете с Фондация „Стоян Камбарев на www.kambarev.org

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови