Днес ще е облачно, максимални температури около 10 градуса

OFFNews 18 декември 2022 в 08:00 805 0

Коледната украса пред Народния театър

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Коледната украса пред Народния театър

Днес облачността ще е значителна. Преобладаващите минимални температури ще са между 3° и 8°, в София около 4°, а максималните – между 5° и 10°, малко по-високи в крайните югозападни райони, в София около 7°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Ще духа умерен вятър, в Западна България - от северозапад, в Източна – постепенно ще се ориентира от североизток, в югоизточните райони временно ще се усилва.

Над Черноморието облачността ще е значителна, с валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие. Вятърът постепенно ще се ориентира от североизток, на юг временно ще се усилва. Максималните температури ще са между 8° и 10°. Температурата на морската вода ще е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Над планините облачността ще е значителна с валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен вятър със западна компонента, след обяд в масивите от Източна България ще се ориентира от североизток. Температурите ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 2°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови