Бургаският губернатор: Несериозни бяха мотивите за затваряне на пътя до Алепу

OFFNews Последна промяна на 30 юли 2015 в 15:46 2966 2

Снимка e-burgas.com

"Да заградиш пътя, оправдавайки се с водното спасяване, е несериозно", заяви областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, по отношение на скандала със затварянето с бариера на стария път Созопол – Приморско в края на миналата седмица.

Припомняме, че това бе един от мотивите на кмета Панайот Рейзи да ограничи движението на автомобили, защото поне няколко души годишно се давели в морето при „шофьорския плаж“.

„Няма как затварянето на пътя да повлияе на водното спасяване и на ползването на плажа“, коментира Чолаков.

Спорно е и до колко е законно поставянето на бариерата на пътя. Чолаков уточни, че има ред, по който това се случва. На въпрос дали този ред е нарушен, областният управител поясни:

„При положение, че не съм проверявал документи и не съм виждал такива, не знам дали е нарушен законовият ред. Но ако е поставено преграждението, без да е спазена процедурата, то е налице нарушение на закона".

Той поясни, че вече са направени постъпки за назначаване на спасители на неохраняемия плаж, след изискването на премиера. Такива, свободни и без работа, към момента няма, но е отправено запитване до Агенцията по заетостта.

Вълчо Чолаков уточни, че държавата не може и няма този капацитет да осигури водно спасяване на всички неохраняеми плажове, а Алепу е такъв от 10 – 15 г.

"Иначе къмпингуването там е забранено и община Созопол е в правото си да гони и глобява от плажа", каза Чолаков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.07 2015 в 17:38

Така е, Посрански, тук съм напълно съгласен с теб! Напоследък все повече заприличваме на Путландия и това ме тревожи. Е, там не премиер, а направо президентът се занимава с такива неща, ама все пак не можем се мери с тях, де...

30.07 2015 в 17:26

Еми не знам, вече влизаме в некъф ТЕАТЪР НА АБСУРДА: "...вече са направени постъпки за назначаване на спасители на неохраняемия плаж, след изискването на ПРЕМИЕРА...".

Не знам как го примат това западняшките посранници, но ЛИЧНО ПРЕМИЕРА на страната да се занимава с "назначаване на спасители на неохраняем плаж" звучи доста африкански.

не сме НОРМАЛНА ДЪРЖАВА, щом ПРЕМИЕРА ЛИЧНО трябва да се занимава и с това. Омерзен съм.