Протест срещу кмета на Созопол в събота

OFFNews Последна промяна на 29 юли 2015 в 16:52 4669 7

Снимка OFFNews

На 1 август от 11:00 часа пред сградата на общината в Созопол ще има протест срещу кмета Панайот Рейзи.

Протестът под надслов "Да спасим плажа "Алепу" се организира чрез специално създадено събитие във Фейсбук. Засега над 280 души са заявили участие.

"Кметът на Община Созопол Панайот Рейзи на няколко пъти през последните дни затваря пътя при "Шофьорския плаж", в нарушение на Закона за движение по пътищата. Целта му явно е да ограничи достъпа на граждани до един от последните девствени плажове, в близост до лагуната Алепу, част от Защитена местност Ропотамо. Дали заради интересите на собствениците на курортните комплекс "Дюни" и "Св. Тома", или за да прикрие нарушенията с унищожаване на дюните в района до поставената бариера? При всички положения не вярваме на обясненията на кмета Рейзи, че затваря пътния участък заради ремонт или неохраняемост на плажната ивица" - пишат организаторите на протеста.

"Наличието в кадастъра на частни имоти по протежението на пътя, както и огромния нов изкоп на плажа от към св. Тома, са ясни сигнали, че в района се предвижда застрояване и бариерата е само начин за ограничаване на обществеността, която да види незаконните действия. Деянията на кмета през последните години са доказателство, че Община Созопол работи в частна, а не в обществена полза. Да освободим Алепу от интереса на неколцина закононарушители и да спрем безчинствата по Черноморието! Нека опазим едно от последните недокоснати кътчета по нашето крайбрежие! Да се съберем на протест пред Община Созопол, за да опазим Алепу от застроителните намерения на местни феодали и самозабравили се властници!" - призовават демонстрантите.

За събитието е създаден и хаштаг #FreeAlepu, който добива популярност в мрежата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови