Борис Бонев: Има брошури против мен в столична гимназия. Директорката: Лъжа е

OFFNews 10 март 2023 в 19:45 5862 0

брошурите

Снимка Facebook/Борис Бонев

Брошурите срещу Борис Бонев

Независимият общински съвет Борис Бонев, който създаде партия "Спаси София", за да участва на предстоящите местни избори, съобщи, че 8 месеца преди вота се раздават "агитационни брошури" против него в софийски училища. 

Във Фейсбук Бонев обясни, че по сигнал на родители от "Спаси София" са разбрали, че в Национална професионална гимназия по прецизна техника и оптика "М. В. Ломоносов" са раздавали брошурите на ученици и непълнолетни. 

"Явно някой се страхува, че ще загубят управлението на София и започнаха с кафявата кампания 8 месеца преди изборите. (...) Това е грубо нарушение не само на морала, но и на закона, защото политическата агитация в училище е строго забранена", пише Бонев.

Той настоява за спешна реакция на ръководството на училището.

"Очакваме Регионалното управление на образованието да извърши незабавна проверка, а чрез видеонаблюдението да бъдат идентифицирани и наказани нарушителите. Остава да видим дали сегашните управляващи ще осъзнаят някога, че все пак политика без морал не струва нищо, както и че с такива действия само показват истинското си лице и това няма да предотврати неизбежната им загуба наесен", допълва той.

Пред OFFNews директорката на училището Таня Михайлова - бивш зам.-министър на образованието и науката в правителство на ГЕРБ, беше категорична, че това е лъжа. 

"През целия ден бях в училището и подготвях олимпиада по техническо чертане. Никой не ми е сигнализирал за такова нещо и не вярвам да се е случило. Никой не се интересува от политика в нашето училище, самата аз съм се дистанцирала отдавна и не съм в листите. Дори не си позволявам да кажа на когото и да било: „Аз, когато бях зам.-министър...". Политическата агитация в училище е абсолютно забранена", обясни Михайлова. 

Директорката добави, че ѝ се е обадил председателят на ученическия съвет и я е уверил, че нито ученик, нито учител е раздавал брошури. 

Бившият зам.-министър добави, че ако някой е намерил такива до кофа за боклук, това е друг въпрос.

"Освен всичко друго, Борис Бонев не е кандидат за нищо в момента, така че дори теоретично не можем да говорим за политическа агитация. Какъв е Борис Бонев?", попита Михайлова. 

Според нея изглежда като че ли някой си прави евтин политически пиар.

"Толкова добре ли се позиционираме, че някой иска да ни нарочи? Цял ден подготвям олимпиада по техническо чертане и, да Ви кажа, между политиката и техническото чертане приоритет ми е техническото чертане", категорична бе Таня Михайлова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!