Без вода в центъра на София и кварталите Христо Ботев и Овча купел

OFFNews 07 юли 2021 в 05:28 1302 0

Улици в центъра на София и в кварталите Овча купел и Христо Ботев ще останат без вода днес, 7 юли, предупреждава "Софийска вода". Причината са планови ремонти.

Предстои монтаж на водомер на бул. „Генерал Скобелев“ в центъра, заради който от 9 до 21 ч. живеещите между бул. „Македония“, бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев“, бул. „Тодор Александров“ и бул. „Христо Ботев“ няма да имат вода. Ако дейностите продължат над 12 часа, ще има водоноска на кръстовището между бул. "Ген. Михаил Д. Скобелев“ и ул. „Партений Нишавски“, както и при кръстовището на бул. „Христо Ботев“ и бул. „Македония“.

В "Овча купел" ще се изгражда сградно водопроводно отклонение. Там водата ще бъде спряна от 9:30 до 21:30 ч на ул. „Антонин Колар“ - от ул. „Иван Хаджийски“ до ул. „Феникс“. Ако работите продължат над 12 часа, ще има водоноска на кръстовището на улиците „Антонин Колар“ и „Феникс“.

В кв. "Христо Ботев" водата също ще бъде спряна. Това ще се случи от 9 до 18 ч заради монтаж на спирателни кранове. Вода няма да има между ул. 511, ул. 519, ул. 520 и ул. „Георги Спасов“. Ако работите продължат над 12 часа, ще има водоноска на кръстовището между улиците 511 и 520.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването, пишат от "Софийска вода". 

Засегнатите от прекъсването на водата могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800 121 21 или да следят текущите теренни дейности в реално време на https://sofiyskavoda.bg/water-stops.

„Софийска вода“ АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!

Сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови