'Българската Коледа' дарява респиратори на три болници

OFFNews 27 март 2020 в 15:39 1314 0

"Българската Коледа" е подпомогнала 46 деца от началото на настоящото 17-о издание на благотворителната инициатива под патронажа на президента Румен Радев. Тя е осигурила първите медицински апарати за 2020 г. – респиратори, за три болнични заведения, съобщи прессекретариатът на президентството.

Средствата са на обща стойност 205 724 лева и са дарени за деца в нужда от терапия със скъпоструващи лекарства.

Благотворителната инициатива е дарила респиратор на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. До края на месеца по един респираторен апарат ще получат УМБАЛ "Св. Анна" и СБАЛАГ "Майчин дом" в София.

Даренията, получени в рамките на кампанията, се разпределят от Експертен съвет и Комисия, съобразно нуждите на болните деца и актуалните потребности, продиктувани от обстановката в страната. Набраните средства от "Българската Коледа" се даряват за диагностика, лечение и рехабилитация на деца с тежки и хронични заболявания, както и за медицинска апаратура за детски клиники и отделения в цялата страна.

Благотворителната инициатива продължава целогодишно – през цялата година се набират дарения за инициативата, както и молби за подпомагане. Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от помощ за осъществяване на лечение или рехабилитация, може да подаде молба за подпомагане.

На сайта на "Българската Коледа" е публикуван редът за кандидатстване и документите, които родителите трябва да попълнят и изпратят на посочения адрес. Повече информация за инициативата, реда за кандидатстване, както и за начините, по които могат да бъдат правени дарения, са посочени на сайта www.bgkoleda.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови