„Мистерията на българските гласове” открива "Киномания 2012"

Борислава Славова 23 октомври 2012 в 13:04 1673 0

Снимка: http://ndk.bg
Снимка: http://ndk.bg

Световноизвестният хор „Мистерията на българските гласове” се завръща на българската сцена, за да открие 26-то издание на филмовия фестивал "Киномания", съобщиха организаторите.

На 8 ноември в зала 1 на НДК хорът ще изнесе концерт с традиционната българска музика. Веднага след него ще бъде представена премиерата на филма "Балканска мелодия" също част от откриването на фестивала.

Музикалната лента разказва за откривателя на „Мистерията” Марсел Селие и съпругата му Катрин, които благодарение на любовта си откриват споделената си страст към музиката на България и Румъния. Освен награда Грами филмът има и номинация за най-добър документален филм на Швейцарските филмови награди от 2012 и е копродукция  между Швейцария, България и Германия.

Тазгодишното издание на филмовия фестивал "Киномания 2012" ще премине под мотото „В сегашно време”. От  8 до 22 ноември в София ще могат да се греда над 50 филма в различни категории. Сред тях са Фестивал на Фестивалите, Детски филми, Класически удоволствия, Екранизации и Кулинарно кино. Акцентът в програмата ще се постави на Фестивала на френското кино.

Билетите за прожекцията и концерта вече са в продажба и могат да бъдат закупени от Билетния център на НДК на цени от 10, 15 и 20 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!