Германски експрезидент се оттегли в манастир

Вероника Шербанова 12 март 2012 в 13:54 969 0

Кристиан Вулф се оттегли в манастир. Снимка: БГНЕС
Кристиан Вулф се оттегли в манастир. Снимка: БГНЕС

Бившият германски президент Кристиaн Вулф се оттегли в манастир, съобщи The Local. Там той ще си почине от напрежението, което се е създало около него.

Вулф подаде оставка, след като беше обявено,че започва разследване срещу него по обвинения за злоупотреба със служебно положение. Той не е декларирал заем в размер на 500 000 евро докато е бил премиер на провинцията Долна Саксония. Недоволството към него се засили още повече, когато стана ясно, че е приел да получава годишна пенсия от почти 200 000 евро годишно до края на живота си, въпреки че заема поста на президент по-малко от две години.

Бившият германски президент е избрал да се оттегли от светския шум в манастира „Херц-Йезу“ в Нойщад, но все още не е известно колко време ще прекара там.

По данни на изданието Кристиан Вулф е напуснал католическия манастир, само за да присъства на провелата се миналата седмица церемония, с която той официално се раздели с президентския си пост. Церемонията уважиха едва половината от поканените 390 гости. Тържеството беше допълнително помрачено от демонстранти, които изразиха недоволството си от бившия държавен глава.

Известно е, че Кристиан Вулф е изключително религиозен. През 2007 г. той посети специално Рим, за да се срещне с папа Бенедикт XVI. Дълго време експрезидентът беше член на християнското движение Pro Christ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови