Болници зоват: Заповядайте пак!

Виктория Викторова 28 март 2012 в 14:33 5338 2

Касовата бележка, издадена от болница
Касовата бележка, издадена от болница "Света Анна".
Две от най-големите болници в страната - „Пирогов“ и „Света Анна“ (известна и със старото си название Окръжна болница) - призовават пациентите да „заповядат пак“ чрез касовите бележки, издаващи се при изписване. За съществуващия от години гаф сигнализираха читатели на OFFNews.bg, които преди дни забелязали неуместното послание на касовите бележки. Причината за абсурдa е шаблонът, който производителите на касови апарати използват за всички обекти.

OFFNews.bg направи проверка сред фирмите за касови апарати, които бяха категорични, че посланието в края на всеки касов бон може да бъде програмирано по желание на клиента (обекта). Има вариант дори да няма обръщение в края на бележката.

OFFNews.bg се свърза и със самите здравни заведения, чиито касиери и счетоводители не само не бяха обърнали внимание на абсурдното пожелание, а дори се позабавляваха с гафа от графа „черен хумор“. Въпреки това, и в „Пирогов“, и в „Света Анна“ обещаха, че недоразумението ще стигне до главните им счетоводители и със сигурност ще бъде сменено на друго или премахнато изцяло.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!