Правителството отчуждава имоти заради пътя до Калотина, дава сграда на ДБГ

OFFNews 27 януари 2016 в 12:50 2667 0

Правителството прие решение за отчуждаване на частни имоти за модернизация на пътното трасе Калотина - Софийски околовръстен път. Терените се намират в землищата на градовете Сливница и Драгоман и на селата Калотина, Ново Бърдо, Летница, Алдомировци и Храбърско, съобщиха от правителствената пресслужба. Финансирането на процедурата се осигурява от Агенция „Пътна инфраструктура”, а решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано по реда на Административно-процесуалния кодекс в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересованите лица.

На партия „Движение България на гражданите” е разрешено да ползва под наем част сградата ул. „Кракра“ №3 в София. Теренът е с площ 265 кв. м. ДБГ участва в коалиция от партии „Реформаторски блок“, който е получил 8,89% от действително подадените гласове на изборите за 43-о Народно събрание, като по този начин се изпълняват условията за предоставяне на държавен имот под наем, регламентирани в законите за държавната собственост и за политическите партии.

Правителство даде съгласието си „Студентски столове и общежития” ЕАД да продаде два свои имота на пловдивския Аграрен университет. Терените се намират в местността „Бей кър” и са с обща площ 27 дка. Те не са необходими за пряката дейност на дружеството поради статута им на нива и животновъдна ферма, но са свързани с учебната дейност на университета.

С друго решение на кабинета в управление на областния управител на Кърджали беше предоставено студентското общежитие на местния филиал на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Предложението е на академичното ръководство на висшето училище и е мотивирано с липсата на кандидати да ползват общежитието и на средства за поддържането му.

Също днес правителството реши да отнеме от МВР правото на управление на имот в землището с. Карабунар и трите склада, построени върху него. Имотите се дават на областния управител на Пазарджик. За публична държавна собственост беше обявена и 3-етажната сграда на ул. „Крайморска” №26 в Царево. Имотът е преминал в управление на Министерството на правосъдието, което налага промяната в статута му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови