Драги Радане, Гроздане и Христо, настоявам да бъдем заедно

OFFNews 01 февруари 2017 в 18:26 10432 12

Николай Ненчев

Лидерът на БЗНС и бивш министър на отбраната Николай Ненчев изпрати отворено писмо до Радан Кънев, Христо Иванов и Гроздан Караджов, в което отправя покана да изградят заедно "общ демократичен блок".

"Затова и се обръщам към Вас и настоявам пред Вас, в този Ден на памет за жертвите на комунистическия режим, в името на страдалците, отдали живота си за свободна и демократична България, наистина настоявам и ви каня утре четвъртък, 2 февруари, да се срещнем в удобно за вас време, за да обсъдим и решим само един въпрос: КАК ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО, за да не допуснем връщането на власт на тези, които за този четвърт век нито се извиниха, нито се покаяха за страданията, които са причинявали и причиняват на българския народ." - пише Ненчев.

Публикуваме писмото в оригиналния му вид:

До
Г-Н РАДАН КЪНЕВ – председател на политическо движение „Нова Република”
Г-Н ХРИСТО ИВАНОВ – председател на политическа партия „Да, България”
Г-Н ГРОЗДАН КАРАДЖОВ – председател на УС на сдружение „Граждански съвет“

Драги Радане, Гроздане и Христо,

Позволявам си да се обърна така към Вас, защото мисля за Вас като за приятели и съидейници. Обръщам се към Вас като председател на ПП БЗНС, който е част от Реформаторския блок, но и като човек, който в последните 25 години бе ангажиран с политическия живот в страната.

Пиша Ви в един изключително важен и труден за българската демокрация момент. Пиша Ви с горчивина в душата, защото съм убеден, че, когато за пореден път през този четвърт век с непремисленото си докрай поведение на политици в дясното политическо пространство, объркваме демократично мислещите граждани и наши избиратели. Надявам се и вярвам, че осъзнаваме отговорността, която, като лидери на политически партии, носим именно днес, когато съществува реалната опасност след предстоящите парламентарни избори България да бъде отклонена от пътя, за който години наред заедно работихме и в постигането, на който има и частица от нашите усилия.

Приятели,

Обръщам се към Вас воден от вярата, че няма да допуснем за пореден път разделението в дясното политическо пространство да убие надеждите на хората за справедливо и честно управление на европейска България. Неведнъж, за съжаление, чрез отделни наши действия и поведение, ние, вместо вяра, донасяхме разочарование. Това трябва да остане в миналото, като горчив опит. Затова и вярвам, че ще извлечем поуки от допуснатите през годините на прехода грешки, когато неразбирателството и разделението между десните и дясноцентристките партии, подаряваше победата на нашите политически противници.

Днес отговорността е наша. Ние ще трябва да понесем тази отговорност в деня след изборите, ако сега, веднага, без ненужно отлагане, не предприемем онези действия, които да гарантират нашето разбирателство, единодействие и обща политическа воля за успех на предстоящите парламентарни избори. А за мен това означава да градим мостове, а не да рушим надежди. Да разширяваме политическото пространство на своите партии така, че все повече хора да гласуват за нас. А това означава обединение на демократичните ни усилия.

Драги Радане, Гроздане и Христо,

Обръщам се с призив към Вас – да осъзнаем отговорността, пред която сме изправени всички. Отговорността, пред която изправяме и своите избиратели. Нека помислим още веднъж, нека в името на далеч по-важната цел да загърбим дребните лични и тяснопартийни амбиции. Да отхвърлим това, което неведнъж ни е препъвало: личния и партиен егоизъм, меркантилността. Нека заедно защитим българския национален демократичен интерес, да защитим европейска и натовска България, каузата на честната и справедлива демокрация, в името на всички граждани, които ни вярват и подкрепят, но и които очакват от нас отговорно, разумно и умножаващо успехите ни демократично обединение. Затова нека заедно, водени от това съзнание и отговорност, да изградим общ демократичен блок, с който да дадем успеха на хората, които го заслужават.

Убеден съм – това е нашата задача, нашата мисия днес!

Затова и се обръщам към Вас и настоявам пред Вас, в този Ден на памет за жертвите на комунистическия режим, в името на страдалците отдали живота си за свободна и демократична България, наистина настоявам и ви каня утре четвъртък, 2 февруари, да се срещнем в удобно за вас време, за да обсъдим и решим само един въпрос: КАК ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО, за да не допуснем връщането на власт на тези, които за този четвърт век нито се извиниха, нито се покаяха за страданията, които са причинявали и причиняват на българския народ.

С най-добри чувства:
Николай Ненчев

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12038

12

косата

19.02 2017 в 20:06

няма как честните да се обединят с мошениците, нито принципните със службогонците

12014

11

ognian123

08.02 2017 в 11:06

Как да се обединим със службогонци, продажници и зависими от ДС личности,питат честните хора.Ненчев, дано не си от тях (нечестните ).

17156

10

aviatora

02.02 2017 в 07:56

Драги ми Ненчев, ти не си ли в затвора бе, мастио долна!?

10910

9

1Sion1

02.02 2017 в 00:36

Ненчев, я кажи какво направи с дарените на БЗНС имоти...Селска чест, туй онуй...

77927

5

El Commandante

01.02 2017 в 21:15

"Драги Радане, Гроздане и Христо, настоявам да бъдем заедно"

....в затвора....

42249

3

Denis Rizanov

01.02 2017 в 19:30

2 февруари.
Няма по-подходящ ден за такава среща на тези претенденти за кормилото на Татковината.
2-ри февруари, ден на... демократите.
)))))