Зимният Пловдив избран за най-красива снимка в света

OFFNews 11 юни 2015 в 15:04 99422 19

Снимка отвисоко на Пловдив през зимата спечели първо място в конкурса "Светът отвисоко" на National Geographic Россия.

Авторът на снимката е Стоян Стоянов. 

Конкурсът се е провел от 29 април до 31 май и в него са избрани трима победители - избор на National Geographic, на организаторите на конкурса - Casio, и избор на публиката. 

Екипът на руския National Geographic е избрал за свой победител снимката на Стоян Стоянов, показваща уютния и топъл Пловдив, лежащ под студената покривка на снега.

Вероятно в тези домове сега се готвят за посрещането на Рождество Христово. Този контраст ни се стори неочакван и много красив, пише екипът.

Ето и други снимки, с които Стоянов е участвал в конкурса. 

„Очите на нощния град“ на Дима Чатров е снимката-победите на Casio. Снимката е направена в непалския регион Лагтанг и на нея има всичко – и облаци, и преминаващите през тях светлини от селищата в долината, и заснежените Хималаи, и звезди. Фантастично красив кадър, обяснява екипът на руския National Geographic.

Третият победител от конкурса е Дмитрий Куликов, избран с лайкове в Инстаграм. На снимката се вижда снежно езеро в планините на Камчатка. Снимката е направена от въртолет.

Всеки от победителите в конкурса ще получи нов модел часовник Casio ProTrek — PRW-3500. Моделът е разработен за любителите на активната почивка – с вградени алтиметър, барометър, термометър и компас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!