Депардийо се обясни в любов на Русия

Вероника Шербанова 04 януари 2013 в 11:40 3955 6

Жерар Депардийо Снимка: EPA/БГНЕС
Жерар Депардийо Снимка: EPA/БГНЕС

Френският актьор Жерар Депардийо, който вчера официално получи руско гражданство, изпрати отворено писмо, с което да изрази любовта си към Русия.

„Обожавам вашата страна Русия, вашите хора, вашата история, вашите писатели. Обожавам вашата култура, вашия начин на мислене. Баща ми навремето беше комунист и слушаше Радио Москва! Това също е част от моята култура“, написа в писмото си Депардийо.

По думите на актьора в Русия се живее много добре. Според него Москва е твърде голям град и затова предпочита някое селце. „В Русия познавам чудни места“, допълва Депардийо. Той дори обяви, че възнамерява да научи руски.

Русия е страна на велика демокрация, а не държава, в която премиерът може да нарече неин гражданин жалък човек, казва Депардийо. Актьорът вече разговарял и с френския президент Франсоя Оланд и му обяснил колко много обича Владимир Путин и че чувствата им са взаимни.

„Аз имам добро отношение към пресата, но тя ми навява и тъга, защото в нея обичайно е представена само една идея. От уважение към вашия президент и вашата велика страна няма да добавя нищо повече, освен откъс от проза, който ми дойде наум и се отнася за Русия...

Само в такава голяма страна ние никога не сме самотни. Всяко дърво, всеки пейзаж там ни носи надежда. В Русия няма нищо дребно, тя е пълна с велики чувства и зад тях е скрита велика чистота и непорочност. Във вашето величие аз никога не се чувствам самотен“, пише още Депардийо.

Писмото му завършва с думите „Слава на Русия! Благодаря!“.

Преди две седмици Жерар Депардийо обяви, че се отказва от френското си гражданство заради намерението на правителството да въведе данък „Богатство“, според който французите с доход над 1 милион евро трябва да плащат данък в размер на 75% от дохода си.

Преди седмица Конституционният съд във Франция отмени данъка, но това не промени решението на Депардийо, който междувременно получи покани от различни страни да стане техен гражданин.

В четвъртък руският президент Владиимир Путин подписа указ, с който предоставя на Депардийо руско гражданство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови