ВМРО кани Жерар Депардийо да стане българин

27 декември 2012 в 15:04 2312 2

Жерар Депардийо Снимка: ЕПА
Жерар Депардийо Снимка: ЕПА

Председателят на близкия до ВМРО  Център за демографска политика Искрен Веселинов изпрати писмо до френския милиардер  Бернар Арно и актьора Жерар Депардийо, с което ги кани да станат български граждани.

Причината вероятно е, че и двамата наскоро избягаха от Франция заради високите данъци, които им се налага да плащат.

"Най-ниските данъци са в България. Данъците могат и въобще да не се плащат, даже може да си теглите колкото искате пари от данъчната система", пише Веселинов с ирония.

Твърди се още, че в страната ни живият "умни, трудолюбиви и добри хора" и, че "правителството на страната начело с генерал-лейтенант доктор Борисов е възможно най-компетентното и ефективното".

Копие от писмото ще бъде изпратено и на българските институции: президент, министър-председател и председател на народното събрание в знак на протест срещу липсата на адекватна политика, която да спре емиграцията.

Наскоро от Центъра за демографска политика прогнозираха, че през 2013 г. България ще напусне двумилионният емигрант.

Пълния текст на писмото:

Уважаеми г-н Арно

Уважаеми г-н Депардийо

Центърът за демографска политика (ЦДП) следи с внимание постъпките Ви за придобиване на гражданство, различно от френското, и Ви предлага да обмислите възможността да станете български граждани.

България е изключително красива страна, в която живеят умни, трудолюбиви и добри хора. Природата и въздухът са чисти, защото въобще нямаме индустрия. Правителството на страната начело с генерал-лейтенант доктор Борисов е възможно най-компетентното и ефективното.

Правосъдната система е безкрайно отзивчива и ласкава към нарушителите и престъпниците. Банките са стабилни и добре охранявани от опитни охранители и пожарникари.

Имаме чалга, магистрали, метро, цигани и романтични бетонни курорти с първокачествени алкохолни напитки марка „Цар Киро“ и опитни жрици на любовта. Скоро тук навсякъде ще се пуши.

Най-ниските данъци са в България. Данъците могат и въобще да не се плащат, даже може да си теглите колкото искате пари от данъчната система.

Населението ни намалява от щастие и затова се нуждаем от попълнения.

Очакваме ви!

Искрен Веселинов, председател на ЦДП

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки