СЕМ гласува нов управителен съвет на БНР

OFFNews 21 юли 2022 в 08:50 2021 0

БНР

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

БНР

Съветът за електронни медии ще обсъди предложение на генералния директор на Българското национално радио Милен Митев за утвърждаване членове на управителния съвет, съобщава БНР.

Мандатът на четирима от петимата членове на сегашния УС (с изключение на генералния директор) изтича на 28 юли. Те са Стефан Ташев, Димитър Димитров, Галя Тренчева и Мария Маркова, които бяха избрани на 26 юли 2019 г. по предложение на тогавашния генерален директор Светослав Костов.

Мандатът на УС е тригодишен. Съветът включва и генералния директор, който е и негов председател по право. Мандатът на Костов обаче беше предсрочно прекратен на 17 октомври 2019 г. след безпрецедентното спиране на програма "Хоризонт" за близо 5 часа на 13 септември. Това е причината за разминаването в мандатите на сегашния генерален директор Милен Митев и останалите членове на управителния съвет.

По закон членове могат да бъдат лица с българско гражданство, които имат местожителство на територията на страната, висше образование и професионален опит в областта на радио- и телевизионната дейност, на културата, журналистиката, аудиовизията, електронните съобщения, правото или икономиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews