Euronews България обяви, че се разделя с Георги Харизанов

Мая Младенова 18 април 2023 в 10:35 24072 1

Георги Харизанов

Снимка Стопкадър

Георги Харизанов

Новинарският телевизионен канал Euronews България обяви, че се разделя с Георги Харизанов. Дълги години той ръководеше закритата вече ТВ "Европа", която стана лицензоносител на Euronews за България. Самата Euronews у нас стартира с голяма част от екипа на ТВ "Европа".

"Георги Харизанов поема по свой, различен професионален път и вече няма да бъде част от екипа на Euronews България. Благодарим му за съвместната работа и му пожелаваме успех в новите предизвикателства", се казва в съобщение от днес.

Изпълнителен директор на българската програма на Euronews от декември 2022 г. е Иван Иванов. Той развива операционния план на компанията, включващ нови проекти, които да затвърдят бранда на пазара у нас.

Нюзрумът на Euronews България е под управлението на главния редактор на медията Марина Стоименова. Нейна отговорност е редакционната политика и спазването на редакционните ценности на най-голямата европейска новинарска мрежа. Марина Стоименова е служител на централата на Euronews във Франция и нейн представител в България. Марина отговаря директно пред Питър Барабас - chief content editor и Франсоа Шиняк - affiliate editorial manager в Euronews, се уточнява в съобщението.

Тези механизми, въведени още през 2021 в Euronews България, имат за цел да защитават мисията и редакционните ценности на Euronews и да гарантират независима и фактологична журналистика на своята световна аудитория.

Самият Георги Харизанов коментира в пост във фейсбук, че след шест години и половина е дошло време за промяна. "Натрупаха се и предложения, несъвместими с доскоро заеманата от мен позиция", пише още той.

Euronews е водещ международен новинарски канал и една от най-известните новинарски марки в Европа. В световен мащаб Euronews се излъчва в 160 държави и се разпространява в над 400 милиона домове - включително 67% от домовете в Европейския съюз + Обединеното кралство. Всеки месец Euronews достига до над 140 милиона души, както в телевизионни, така и в цифрови платформи, според Global Web Index (2020 г.).

Euronews България е достъпен чрез цифровите платформи и основните кабелни оператори в страната, като A1, Vivacom и Bulsatcom.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови