'Агро финанс' поиска OFFNews да свали видео

OFFNews 09 ноември 2021 в 16:05 7803 0

Компанията "Агро финанс" АД изпрати до редакцията искане да бъде свалено видеото, в което Мая Манолова ("Изправи се БГ! Ние идваме!) и бизнесмените Светослав Илчовски и Павел Стоименов обсъждат мащабни продажби на земеделски земи.

Видеото бе публикувано на фейсбук страницата на Мая Манолова и ембеднато в страницата на OFFNews към тази новина.

"Агро финанс" пише, че тъй като акциите на дружеството се търгуват публично на борсата, видеоматериалът може да причини имуществени вреди на инвеститорите и на участници в капиталовия пазар. Посочва се още, че материалът съдържа неверни твърдения като елемент от предизборна пропаганда и с политически мотиви от една страна на политически субект.

Редакцията досега не е получавала подобно искане, затова решихме да свалим линка към видеото, докато се консултираме с юристи.

Публикуваме и писмото на "Агро финанс", подписано от Стоян Коев от съвета на директорите:

В качеството си на изпълнителен директор на Агро Финанс АД се обръщам към Вас по повод на посочения по-горе материал, публикуван в информационния сайт на ръководената от вас медия, чрез който (в приложения към публикацията видеозапис) се разпространява информация, в която се упоменава името на управляваното от мен дружество.

Чрез публикувания като елемент от материала видеозапис се разпространяват очевидно неверни твърдения, посредством които фрагментарно се спекулира с управляваното от мен дружество. С тези действия се уронва доброто име на Агро Финанс АД и на дружеството се нанасят съществени репутационни и имуществени вреди. Длъжни сме да подчертаем, че доколкото акциите от капитала на Агро Финанс АД се търгуват публично, посредством горепосочените действия би могло да се причинят имуществени вреди на инвеститорите в него, както и на участници в капиталовия пазар.

Очевидно, като елемент от предизборна пропаганда и с политически мотиви, от една страна на политически субект – участник в предстоящите избори за Народно събрание, в търсене на електорална подкрепа, се тиражират тенденциозни, неясни, необосновани, неверни, но звучащи „скандално“ послания и спекулации.

Не желаем публично дружество като Агро Финанс АД да бъде замесвано в политически и предизборни кампании. Апелираме за критичност от Ваша страна, когато източникът на информация е субект, който в момента е в предизборна кампания.

Подчертаваме, че изявленията на събеседника на Мая Манолова в този видеоматериал (Павел Стоименов) не отговаря на обективната действителност.

С оглед на гореизложеното Ви приканваме незабавно, в срок до 2 часа от получаване на тази покана, да свалите горепосочения увреждащ материал от ръководения от вас информационен сайт. В противен случай ще бъдем принудени да потърсим правата си и в защита на доброто име и законните интереси на дружеството и на всички инвеститори в него по всички допустими от закона способи. Както и да уведомим съответните държавни органи, наблюдаващи капиталовия пазар за евентуални нарушения на законодателните актове в тази област.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!