Фаталната рускиня, която с лекота отмъкна над $200 000, излезе предсрочно от затвора в САЩ

OFFNews 12 февруари 2021 в 18:48 18097 0

Снимка youtube

Рускинята Анна Сорокина, която се е представяла на заможна наследница на германски милиардер в Ню Йорк под името Анна Делви, беше освободена от затвора в четвъртък, съобщават американските медии.

През 2019 г. тя бе призната от съда на Ню Йорк за виновна за кражба на услуги и кражба в големи размери, след като измами редица банки и луксозни хотели с повече от 200 000 долара.

Смята се, че Сорокина може да бъде депортирана в Германия, където през 2007 г. се премества да живее семейството й, когато тя е на 16 години.

Освобождаването й идва няколко месеца след като тя се извини в съдебна зала през октомври миналата година:

"Просто искам да кажа, че наистина много се срамувам и наистина съжалявам за това, което направих" - New York Post цитира думите на Сорокина, изпратени като препис. "Напълно разбирам, че много хора са страдали, когато съм си мислела, че не правя нищо лошо."

По-рано адвокат на Сорокина заяви пред Insider, че тя се опитва да обжалва присъдата си - въпреки планираното й освобождаване.

По време на процеса прокурорите разказаха как Сорокина, под името Анна Делви, се е преструвала, че притежава около 60 милиона долара в доверителен фонд в Европа.

Поддържайки измамата в продължение на няколко години, Сорокина използва фалшивата си самоличност, за да води луксозен начин на живот - живее в скъп хотел в Ню Йорк и се храни в стилни ресторанти.

Прокурорите заявиха, че тя е използвала фалшиви финансови документи, за да поддържа лъжата и дори е успяла да получи кредит за овърдрафт от 100 000 долара от една банка.

Адвокатът й Тод Сподек твърди в съда, че Сорокина е била „лесно прелъстена от блясъка“ на живота в Ню Йорк.

Заглавията около процеса й често се фокусираха върху нейните модни избори, след като тя си назначи стилист за съдебната зала, а веднъж отказа да се яви пред съдията заради тоалета си.

В крайна сметка на 9 май 2019 г. Сорокина беше призната за виновна по осем точки и оправдана по други две. Тя е осъдена на 4 до 12 години затвор и лежа в затворите Бедфорд Хилс и Албион в щата Ню Йорк.

Нейната история попадна в обсега на международното внимание през 2018 г. след хитова статия в New York Magazine от писателката Джесика Преслър.

Сега историята й се превръща в сериал на Netflix, продуциран от Шонда Раймс, която стои и зад хитовите продукции "Анатомията на Грей" и "Скандал".

Миналият месец Insider съобщи, че Сорокина е използвала по-голямата част от сумата от 320 000 долара, която й е платена за сериала, за да заплати дължимото на банки и други такси по делото.

Най-важното
Всички новини
X

Да помогнем на украинските деца!