Рекордни резултати в петото издание на състезанието по планинско бягане "По стъпките на Алеко с приятел"

OFFNews 03 октомври 2022 в 17:45 1918 1

планинско бягане

Снимка По стъпките на Алеко с приятел

Куп рекорди паднаха в тазгодишното издание

Най-доброто време в историята на отборното планинско състезание с кауза "По стъпките на Алеко с приятел" бе постигнато на дългото трасе (~27 км по маршрут с. Железница - Черни връх - с. Владая).

Рекордът от 3:06:32 часа принадлежи на отбор “КК Свободно измерение”, който участва в категория "Приятели" в петото издание на надпреварата. На късото трасе (~11 км по маршрут с. Владая – х. Панчо Томов – с. Владая) най-бързи бяха отборът на “Bav.bg” от категория “Колеги” с отборно време 1:13:33 часа.

Рекорд бе регистриран и в броя на участниците, които стартираха в състезанието – 610 състезатели, разпределени в 185 отбора.

И тази година състезанието се проведе в четири категории - “Семейство”, “Приятели”, “Колеги” и “Съседи”. Най-популярната сред тях остава тази на приятелите, а много сериозен ръст организаторите отчетоха и при регистрациите на фирмени отбори.

Два отбора на фондация “Ела и ти” с участници с двигателни ограничения в специални инвалидни колички и доброволци се включиха по късото трасе, като "Тегли бутай" финишира също с рекордно време от 2:20 часа и подобри досегашното си постижение с 14 минути.

По регламент за състезанието могат да се запишат отбори от двама до десет състезатели. Стартът е масов, а крайното състезателно време на отбора се определя от последния финиширал участник. В случай, че един или повече от участниците не успеят да финишират, целият тим отпада от надпреварата. Според правилата право да се включат имат всички лица навършили 18 години, а деца над 7 години се допускат в отбори с родител или настойник и след подписване на необходимата декларация.

Като част от програмата на “По стъпките на Алеко с приятел” на финала тази година участниците бяха зарадвани и от безплатна прожекция на специална селекция от актуални заглавия на “Международния фестивал на планинарското – Банско филм фест”.

Състезанието “По стъпките на Алеко с приятел” се организира традиционно от Туристическо дружество “Боерица” в партньорство с Български туристически съюз, Столична община, район Витоша, район Панчарево, Природен парк Витоша. И тази година тя е включена в календара на емблематичните за град София спортни събития, в подкрепа на инициативата „София - Европейска столица на спорта” съвместно с Фондация „София – европейска столица на спорта”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-2175

1

IvanGrozn

03.10 2022 в 18:12

Можеше и нещо за каузата да кажете...
Ето линк https://postupkitenaaleko.com/kauza-grad-roman/
Може по щедрите от вас да помогнат на децата от Роман.