Разследват Джъстин Гатлин за контрабанда на допинг

OFFNews 19 декември 2017 в 10:05 4624 1

Сериозно наказание грози американският спринтьор и бивш световен рекордьор на 100 метра Джъстин Гатлин, след като от ИААФ започнаха разследване срещу него за контрабанда на допинг.

Той дори може да бъде отстранен завинаги от атлетиката, тъй като това няма да бъде първото му нарушение. През 2001 и 2006 година Гатлин беше вече наказван, като при второто му нарушение той отнесе дисквалификация за четири години, след като даде положителна допинг проба.

Американецът е станал жертва на журналистическо разследване. Той е бил посетен в тренировъчния си лагер от мними продуценти, които са помолили за помощ при намирането на препарати за повишаване на издръжливостта на актьорите.

Членове на отбора на Гатлин са обещали да им помогнат с доставката на контрабандни препарати под фалшиво название, пише "The Telegraph".

Журналистите са записали разговори с треньора на Гатлин Денис Мичъл и неговия агент Робърт Вагнер. Те са признали, че допингът широко се прилага в леката атлетикаи има много начини за заобикаляне на антидопинговите правила.

Треньорът дори е признал, че самият Гатлин продължава да взима забранени вещества. След публикацията атлетът обяви, че е невинен и прекрати работа с треньора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови