Ивет Лалова и Инна Ефтимова отпаднаха още в сериите в Токио

OFFNews 02 август 2021 в 06:26 4041 0

Снимка Getty Images

Най-добрите ни спринтьорки Ивет Лалова - Колио и Инна Ефтимова отпаднаха още в сериите на 200 метра на олимпийските игри в Токио.

Ефтимова завърши пета в третата от седемте серии с 23.42 секунди, като се доближи само на стотна от секундата от личното си постижение за сезона от 23.41 секунди от 27 юни в Смедерево.

Лалова-Колио пък финишира пета в петата серия с лично постижение за сезона от 23.39 секунди.

Времето на българката, обаче, не беше достатъчно, за да продължи в полуфиналите, в които с последен губещ резултат от 23.16 секунди влезе италианката Глория Хоопер.

37-годишната Лалова-Колио записа рекордно за български лекоатлет пето участие на Олимпийски игри, в които има общо 22 старта.

След финала българката намекна, че може и да остане на пистата и за олимпийските игри в Париж след три години.

“Не искам да казвам "не", защото не искам да свършва, но в същото време не искам да казвам "не" и на много други неща в живота ми. Затова ще кажа: "Нека видим". Остават три години, но за тези три години всичко може да се случи", каза тя.

В залата за борба Кирил Милов пък започна с успех над бронзовия олимпийски медалист Селк Илдем (Турция) с 3:1 в категория до 97 килограма на класическия стил на Олимпиадата в Токио. В среща от четвъртфиналите българинът отстъпи пред иранеца Мохамадхади Сарави с 0:6.

Преди това загуби претърпяха Мими Христова (68 килограма) и Айк Мнацаканян (77 кг). Мнацаканян отстъпи на шампиона на Хърватия Бозо Старкевич с 1:3. При жените Мими Христова не успях срещу киргизстанката Меерим Жуманазарова с 5:7.

И двамата отпаднаха от надпреварата, след като съперниците им, от които претърпяха поражение, загубиха в следващия кръг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови