Google ще лекуват депресията в САЩ

OFFNews 27 август 2017 в 18:01 2630 1

Снимка OYA Opportunities

Google участва в инициатива за справяне с депресията. Търсачката е в партньорство с Националния алианс по психични заболявания на САЩ и предлага на американските потребители, които се борят с депресия, специфичен вид помощ.

Когато потребителите напишат фразата "клинична депресия" в полето за търсене, ще намерят въпросник, който ще им помогне да определят какво е нивото им на депресия.

В статия, публикувана в блога на Google по-рано тази седмица, екипът обясни за новия тест за PHQ-9, описан като „клинично валидиран въпросник за скрининг, който може да помогне за идентифицирането на нивата на депресивни симптоми”.

„Клиничната депресия е много често срещано заболяване. Всъщност приблизително един на всеки пет американци е преживявал депресия в живота си. Само около 50% от хората, които имат такъв проблем, действително получават лечение. За да спомогнем за повишаването на информираността за това състояние, ние се обединихме с Google, с цел да помогнем и да предоставим по-пряк достъп до информация на хората, които може да страдат от депресия”, пише NAMI в изявление.

Въпреки че е важно да се отбележи, че самодиагностиката не може да бъде сравнена с тази, дадена от лекар, Google се надява, че новата им инициатива ще насърчи хората, които може би се притесняват да си признаят, че имат проблем и да потърсят помощ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews