Ръцете горе за Лиана Мормон, най-якия персонаж в "Игра на тронове"

Коя е актрисата Бела Рамзи и колко общо има с героинята си в сериала

ОFFNews 28 юни 2016 в 21:11 17891 0

Лиана Мормон в "Игра на тронове".

"От момента, в който стъпи на снимачната площадка, тя завладя всичко: Тя е брилянтен професионалист", коментира актьорът Лиъм Кънингъм, който играе Давос Държеливия в "Игра на тронове", по адрес на колежката си Бела Рамзи, пише "Холивуд рипортър".

Има герои, в които човек се влюбва веднага, щом ги види - такава е и Лиана Мормон, младата господарка на Мечия остров, която дебютира в шести сезон на сериала.

Въпреки че е малка като възраст и като влияние (тя отпусна едва 62-а бойци на Джон и Санса, но добри мъже!) изпълнението на Рамзи (ама не Болтън) пожъна огромен успех и събра фен база от много повече от 62-а души.

Още с първите си реплики към двамата Старки 10-годишната Мормон започна да ги громи, изстрелвайки саркастичен откос след саркастичен откос (или залп, в случая), а погледът на младата актриса беше способен да пробие дупка в Болтън и всички негови мъже, ако това беше възможно.

По всичко личи, че сценаристите са усетили мощта на героинята и актрисата, защото след това я включват в още няколко кратки, но знакови сцени, каквато е и последната сцена, в която виждаме Джон, който благодарение именно на нея е провъзгласен за крал на Севера.

Там малката Лиана засрамва цяла банда брадати и мускулести мъже, водачи на останалите северни домове:

"Вашият син бе заклан на Червената сватба, лорд Мандърли, но вие не се отзовахте на призива. Заклехте се във вярност на дома Старк, лорд Гловър, но в техния час на най-голяма нужда отказахте да им помогнете. А вие, лорд Кервин, баща Ви бе одран жив от Рамзи Болтън. И все пак не се отзовахте. Но домът Мормон помни. Северът помни. Ние не знаем крал освен краля на Севера, чието име е Старк. Не ми пука дали е копеле. Кръвта на Нед Старк тече във вените му, той е мой крал до този и до сетния ми ден."

Безспорно един от най-силните моменти във "Ветровете на силата", който е леко откраднат от лорд Мандърли в книгите, но го прощаваме.

Оказва се обаче, че самата Бела (за която това е първа роля, следващата е във филма "Най-лошата вещица"/"Worst Witch", който ще излезе през 2017 г.) е доста близка като човек до Лиана, твърдят от снимачния екип на "Троновете".

"Има старо разбиране, че актьорите не бива да работят с деца или животни, но това са глупости. Когато децата са добри колкото тази млада дама, е удоволствие да играеш с нея. Тя е невероятна. Когато някой дойде и е толкова добър, прави работата ти много по-лесна", казва Кънингъм.

Марк Малойд, режисьорът на дебюта на Бела, си спомня снимките с нея:

"Тя влезе на прослушването и ни порази. Това бе един от моментите, в които си казваш: "Боже, каква звезда". Човек не може и да се надява да срещне по-приятна млада дама. Първият ни сблъсък с героинята е дълъг 4 страници и половина - с Джон, Санса и Давос. Те се съгласиха да дойдат на прослушване с нея в почивния си ден, за да поработят предварително с тази млада актриса. Тя е толкова малка, че още снима по детско работно време, затова имахме ограничена възможност за снимки. 

Знаехме, че трябва да работим бързо, а тя имаше толкова много диалог. Дойдохме в събота на снимачната площадка, мислейки си, че ще помагаме на това срамежливо дете в първите ѝ снимки. 

След първата проба си помислих: "Ок, това ще е доста кратка репетиция, тя е перфектна". Акцентът ѝ беше страхотен, излъчването и професионализмът ѝ... Накрая репетирахме едва половин час, защото тя беше много добра. И, разбира се, всички останали се засрамихме, защото тя знаеше всяка една дума и всяко едно изражение. Прибрахме се малко повехнали, но и въодушевени. След 20 години тя ще владее Холивуд", казва Малойд.

Кънингъм пък допуска възможността Лиана Мормон да се превърне в нещо като заместница на Ширийн Баратеон, която бе изгорена на кладата на Мелисандра. Дали подобно нещо ще се случи, ще разберем в следващия сезон.

"Не знаем какво предстои в следващия сезон и дали тя ще е част от него. Мисля обаче, че Давос харесва преми хора. Според мен той не дискриминира хората и е свестен тип. За него няма значение дали си момиче на 12 г. или закоравял пират като Саладор Саан. Привлича го достойнството и прямотата. Той оценява благородството на Лиана, тя е лидер. А той харесва достойни водачи.

Джон е такъв, Станис беше такъв доста време. Вижда се, че Лиана има фантастични лидерски качества и е добра като човек. Това са качествата, от които според Давос, светът има нужда: достойнство, честност и чувство за справедливост", коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!