НДК търси кои са любимите ученически книги

Предложете заглавия и автори, които децата ви четат за удоволствие на адрес: nbc@ndk.bg

ОFFNews Последна промяна на 18 април 2017 в 18:40 2854 0

Задължителната литература в училище е тема на четвъртата дискусия от поредицата на Национален център за книгата – НДК, посветена на Годината на детската книга. Дебатът ще се проведе на 22 април (събота) от 16:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

Като контрапункт на задължителната литература в училище Национален център за книгата – НДК ще изготви препоръчителен списък със съвременна детско-юношеска литература, който да насърчава не само задължението, но и любовта към четенето.

За целта Центърът събира предложения на nbc@ndk.bg, а крайният срок е 20 април.

Изпратете заглавията и авторите на книгите, които вие като деца с удоволствите сте чели, както и книгите, които вашите деца днес разгръщат в захлас.

Иницитивата съпътства дискусията, която ще се фокусира върху следните въпроси: Има ли място за съвременната литература от началото на ХХI век в образованието? Как да не задушим интереса към четенето с литературния канон, който задължава учениците не само да прочетат, но и да зазубрят онова, което трябва да харесат в класиците, за да получат добра оценка на изпитите по литература? По-опасен ли е таблетът от превръщането на четенето в задължение? Да оставим ли пазарът да бъде единствен коректив на неактуализираните учебни програми?

Участници в дискусията ще бъдат Ангел Игов – писател и преводач, Александър Секулов – писател и поет, Александър Шпатов – писател, доц. д-р Дарин Тенев – преподавател по Теория на литературата, преводач и японист, Александър Кръстев – „Аз чета”, Михаела Петрова – ръководител на Национален център за книгата – НДК.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !