Вивиани с четвърта етапна победа в Джирото

OFFNews 23 май 2018 в 22:29 1566 0

Италианецът Елиа Вивиани спечели 17-ия етап на Обиколката на Италия и записа четвърта победа в тазгодишното 101-о издание на престижната надпревара.

Преди това Вивиани се поздрави с успеха във 2-ия, 3-ия и 15-ия етап. Състезателят на Куик-Степ извоюва победата, спринтирайки пред Сам Бенет от Бора-Хансгрохе към финалната линия на 17-ия етап в Изео.

Италианецът успя да се облагодетелства и от извеждането на двама свои съотборници, като бе оставен на перфектна позиция за последните 100 метра от спринта си под силния джъд.

Бенет имаше нужната скорост, за да спечели съревнованието, но започна похода си от по-задна позиция, а и трябваше да използва по-заобиколна състезателна линия, като накрая просто не му останаха метри да материализира инерцията си.

Лидерът във временното генерално класиране Саймън Йейтс от Мичълтън-Скот нямаше трудности и запази водачеството си в генералното класиране с 56 секунди пред Том Дюмулен от Сънуеб. До края на Джирото остават три тежки планински етапа и финален спринт в Рим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews