Шефът на "Скай": Фрум е гладен за още победи на Тура

Четирикратният победител в Обиколката на Франция остава все така непризнат в родината му

ОFFNews 24 юли 2017 в 13:11 2274 0

Снимка ASO

Крис Фрум спечели четвърта титла на Тур дьо Франс, но има сили да се състезава още години, прогнозира силният човек в отбора му "Sky" сър Дейв Брейлсфорд. 32-годишният британец триумфира за трети пореден път в Париж, като общо има каре победи. С по пет са само великаните на колоезденето Жак Анкетил, Еди Меркс, Бернар Ино и Мигел Индурайн.

"Крис може да продължи, няма причина да се мисли обратното", споделя Брейлсфорд., "Физически притежава това, което му е нужно и не смятам, че може да има отстъпление в следващата година и повече".

Според шефа бъдещите победи на Фрум на Тура зависят изцяло от неговите "глад и психика". А асът на "Sky" бил "гладен както винаги".

"Става все по-добър тактически и технически, така че докато продължава да има глад за успехи и е здрав, ще има сили на това състезание поне още две години", изчислява Брейлсфорд пред ITV4.

Сър Дейв Брейлсфорд е доволен от своя отбор

В същото време в трите предишни пъти, в които спечели Обиколката на Франция, Фрум не беше класиран по-нагоре от шесто място в престижната анкета на BBC за Спортна личност на Годината. Тази не успя да влезе дори в шортлиста от 16 души!

"Това не е състезание за популярност", спокоен е шефът, "Гледаме спортните постижения, а това на Крис е велико,, никой не може да го отрече. Той има невероятно уважение от своите колеги за постиженията, а това е важното.  Крис заслужава всяка една от похвалите. Той е велик посланик на спорта и на нашия тим Sky".

Отборът може да бъде доволен след пет победи в последните шест Тура, включвайки тази на Сър Брадли Уигинс през 2012 година. "Тази обаче беше най-великата", потрива ръце Брейлсфорд.

И Уигинс, и Фрум са били доста пъти обект на съмнения за употреба на допинг по време на Тур дьо Франс. Миналата година също се надигна страхотна критика срещу Sky и техния шеф Брейлсфорд. Бившият директор на Британското колоездене беше разпитван за съдържанието на медицински пратки за Уигинс по време на Критериум дьо Дофине през 2011 година.

Брейлсфорд също така се извини на този Тур за езика си при беседа с репортер. Но пък се закле, че това е "най-приятелската" Обиколка на Франция в кариерата му. Шефът имаше предвид липсата на неудобни въпроси към Фрум.

"Това е добър знак, че говорим за спорт, само за спорт", заключи идеологът на най-могъщия тим в колоезденето - Sky.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови