Сам Бенет спечели 14-ия етап, Роглич падна, но продължи да носи червената фланелка

OFFNews 07 септември 2019 в 18:47 1770 0

Състезаващият се за отбора на "Bora–Hansgrohe" Сам Бенет спечели втората си етапна победа в тазгодишното издание на колоездачната Обиколка на Испания.

Ирландецът измина 188-километрова отсечка от Сан Висенте де ла Баркуера до Овиедо, спирайки хронометрите с време 04:28:46 часа.

В края на 14-ия етап от надпреварата имаше и масова катастрофа, но хаосът не спря Примож Роглич (Jumbo - Visma) и той задържа първото си място в класирането.

В края на състезанието изглеждаше добра възможност за групов спринт и това се случи, но това предизвика и мелето от падащи на земята колоездачи.

Бенет се възползва от това и остана пред падналите Роглич и Алехандро Валверде. За щастие, двамата се разминаха с контузии и дори завършиха надпреварата. Словенецът дори остана начело в класирането с 25 секунди преднина.

Бенет завърши пред Тош ван дер Санде и Максимилиано Рикезе. Утре предстои 15-ия етап, който е 154.4-километрова отсечка от Тинео то Сантуарио дел Асебо и в нея са включени четири изкачвания от първа категория.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!