Обсъждат идея за Тур дьо Франс в Република Корея

OFFNews 02 април 2020 в 14:30 4255 0

Най-престижното колоездачно състезание на шосе Тур дьо Франс може да се проведе в Република Корея заради пандемията от коронавирус в Европа, пише френското издание "Le Point".

Това е поредната идея за спасяване на легендарното триседмично изпитание, като преди време беше лансиран и вариант за провеждане без публика, но той срещна съпротива на организатори и участници.

Вече са били проведени разговори с корейските власти, които са обещали да осигурят необходимия полицейски ескорт. Другата новост е, че в Корея Тур дьо Франс ще бъде проведен за две, вместо за три седмици.

В същото време директорът на Тура Кристиан Прюдом обяви, че засега датите 27 юни 19 юли остават в сила и отпада възможността то да се проведе без публика. Той призна, че се работи и по други сценарии за провеждане на Тура.

"Бих излъгал, ако кажа, че не работим и по друг вариант. За да се проведе “Тур дьо Франс” по график, състезателите трябва да възобновят тренировките си в края на април.

Но най-важното е борбата срещу пандемията от коронавирус. Ще се адаптираме според здравната ситуация в страната. Със сигурност обаче Тур дьо Франс няма да се проведе без публика”, увери Прюдом.

Република Корея преодоля коронавируса. Страната има собствена колоездачна обиколка и близо десет града с население над 1 милион жители. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови