Найро Кинтана бе най-бърз във втория етап на Вуелтата

OFFNews 25 август 2019 в 23:32 2106 0

Асът на отбора на "Movistar" Найро Кинтана спечели втория етап в тазгодишното издание на колоездачната Обиколка на Испания.

Колумбиецът бе най-бърз в 199-километровата отсечка между Бенидорм и Калп, спирайки хронометрите с време 5:11.17 часа при средна скорост от 38.5 км/ч.

След Кинтана с 5 секунди закъснение финишираха Николас Роуч от (Sunweb), Примож Роглич (Jumbo - Visma), Ригоберто Уран (Education First) и Фабио Ару (Emirates). Колумбиецът, който спечели надпреварата през 2016 година, атакува останалите от групата 3 км преди края на етапа и се откъсна.

В генералното класиране Мигел Анхел Лопес не успя да запази червената фланелка. Колумбийският състезател на "Astana" остана без съотборниците си в последните 15 км, като не успя да се включи в групата на преките си съперници в дешното състезание.

Така класирането оглави Роуч с общо време 05:26:12 часа. Кинтана е втори с 2 секунди изоставане, а трети към момента се намира Ригоберто Уран с 8.

Утре предстои третият етап в състезанието - 188 км от Иби до Аликанте. Етапът е отбелязан като спринтьорски, но отново включва поредица от изкачвания, последното, от които е във финалните 10 км.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови