Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Матео Трентин записа уникален хеттрик

ОFFNews 22 август 2017 в 19:07 2158 0

Матео Трентин от Quick-Step Floors взе днешния четвърти етап от Вуелтата. Така италианецът записа уникално постижение от победи на трите големи Обиколки. Той има две на Тур дьо Франс, една на Джирото, а вече една и в Испания.

Трентин показа отново, че е блестящ спринтьор. Той изчака търпеливо атаката на Хуан Лобато от LottoNL-Jumbo, но в последните метри буквално отвя испанеца.

Трети по 192-километровото трасе  до Тарагона остана Том Ван Асброк от Cannondale-Drapa. Всички фаворити финишираха с времето на победителите. Имаше два опита за откъсване, но 8 километра преди края колоната погълна ентусиастите. 

Така промени в генералното класиране няма. Води Крис Фрум, асът на Sky, а на две секунди са Давид де ла Крус (Quick-Step Floors) и Никълъс Роуч (BMC Racing Team).

"Страхотна работа на отбора ми. След второто място онзи ден реших, че е време да спечеля. Изведоха ме отлично", каза Трентин, "Хубаво е да запиша победи и в трите големи състезания. И то точно с този отбор, тъй като от новия сезон го сменям ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews