Италианецът Чиконе поведе в Тур дьо Франс

OFFNEWS 11 юли 2019 в 20:14 1900 0

Италианецът Джулио Чиконе (Trek-Segafredo) поведе в Тур дьо Франс след пробягването на шестия етап.

Той завърши втори в 160-километровия етап между Мюлюз и Ла Планш де Бей Фий, а победител стана белгиецът Дилан Тьонс (Bahrain-Merida).

Чиконе обаче даде време с 1.35 минути пред досегашния лидер Жулиан Алафилип (Deceuninck-Quick Step) и има аванс от само 6 секунди пред него във временното генерално класиране. Тьонс върви трети, като това беше десета победа в кариерата му.

Белгиецът и Чиконе бяха част от група от 14 колоездачи, която се откъсна още в началото на етапа. Групата се запази по време на всички изкачвания и удържа атаките на част от фаворитите.

От фаворитите най-предно класиране направи миналогодишният победител Герант Томас (Team Ineos), който е четвърти и стопи част от изоставането си в генералното класиране, като вече е пети.

Добър етап направи и местният любимец Тибо Пино от Groupama-FDJ, който завърши пети и вече е седми в генералното класиране.

В петък предстои най-дългият етап в Тур дьо Франс за 2019 г. - 230 км между Белфор и Шалон сюр Саон.

Събитие извън спорта помрачи деня в Тура днес. Служебен камион с материали за състезанието и бил опожарен през нощта, като подозренията падат върху движението на “жълтите жилетки” и други анархисти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови