Испански триумф в шестия етап, Дилан Тьонс оглави класирането на Вуелтата

OFFNews 29 август 2019 в 22:21 1978 0

Състезаващият се за отбора на "Cofidis" Хесус Ерада спечели шестия етап на тазгодишното издание на колоездачната Обиколка на Испания.

Испанецът предприе атака 200 метра преди края на финалното изкачване по 199-километровия планински етап от Мора де Рубиелос до Арес дел Маестрат и финишира пръв за 4:43:55 минути. Той изпревари със 7 секунди Тьонс и с 21 секунди завършилия трети Дориан Годон от Франция.

Дилан Тьонс оглави генералното класиране, а лидерът преди днешния старт Мигел Анхел Лопес от "Astana" финишира едва 14-и на 5:44 минути и се свлече на третото място в генералното класиране на надпреварата.

Тьонс е лидер с общо време 23:44:00 часа, на 38 секунди пред испанеца Давид Де Ла Крус и на минута пред Лопес. Падане в основната група в средата на дистанцията принуди четирима колоездачи да се откажат от участие. Сред тях бяха двама от фаворитите Ригоберто Уран (Колумбия) и Никълъс Роуч (Ирландия). 

Утре предстои седмия етап на Вуелтата, в който състезателите ще трябва да изминат 183,2-километровата планинската част между Онда и Мас де ла Коста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови