Фрум издъхна в планината, Ару му взе жълтата фланелка

OFFNews 13 юли 2017 в 18:27 2853 0

Големият фаворит Крис Фрум загуби сили на Тур дьо Франс твърде рано - още на първия по-сериозен планински етап от 214,5 километра. Британецът от "Скай" сдаде жълтата фланелка на италианския шампион Фабио Ару от Астана.

Но битката тепърва предстои. Етап номер 12 в Пиринеите беше спечелен от френския ас Ромен Барде (AG2R La Mondiale). Той направи феноменален спринт на изключително тежкия последен баир. Няма съмнение - Барде ще се хвърли и за крайна победа в Тура.

Той е само на 25 секунди от Ару и на 19 от Фрум. Още един коз: най-силният съотборник на лидера - Якоб Фулсанг, напусна Обиколката на Франция. Той сътвори цяло чудо след падането вчера, като стартира с две леки счупвания в лакъта. В крайна сметка не издържа на болките днес и се отказа.

Етапът днес беше решен в изключително тежките последни 400 метра. Ару предприе атака, явно усещайки слабост във Фрум. Барде не само му хвана темпото, но го и отвя с 6 секунди.

Втори завърши Ригоберто Уран (Cannondale-Drapac) само на две секунди от победителя. Колумбиецът също може да мечтае за жълтата фланелка, тъй като е на 35 секунди от нея.

С Фрум стана нещо неочаквано. Само в последните 400 метра той загуби 22 секунди, а с това и лидерската позиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови