Белгиецът Де Хенд спечели осмия етап на Тура, Алафилип отново пое лидерството

OFFNews 13 юли 2019 в 20:40 1912 0

Състезаващият се за "Lotto–Soudal" Томас де Хенд спечели осмия етап от тазгодишното издание колоездачната Обиколка на Франция. Белгиецът измина 200-километровото разстояние от Макон до Сент Етиен с време 05:00:17 часа.

Втори завърши Тибо Пино от отбора на "Française des Jeux" с 6 секунди изоставане. Трети остана Жулиен Алафилип (Quick Step) и си върна "жълтата фланелка" на лидер.

В генералното класиране французинът вече води с 23 секунди пред Джулио Чиконе (Trek–Segafredo), тъй като взе и 6 секунди бонификация за третото си място в днешния ден. Трети на 53 секунди зад него е Пино, следван от австралиеца Джордж Бенет от "LottoNL-Jumbo". Съотборниците в "INEOS" Герант Томас Еган Барнал пък са на малко повече от минута зад лидера.

Иначе днес Де Хенд постигна епична победа в етапа, който бе и най-интересният от началото на Тура. Белгиецът бе начело на колоната от самото начало и самостоятелната атака, която бе предприел, в крайна сметка се отплати във втората му етапна победа в кариерата му.

Миналогодишният победител Томас падна 15 километра преди финала. Все пак британецът успя да се възстанови бързо след близката среща с асфалта, което претърпя на един от завоите, и настигна основните си конкуренти, за да завърши също с групата на Чиконе.

Утре предстои деветият етап от обиколката. По време на националния празник на Франция ще бъдат изминати 170,5 километра от Сент Етиен до Бриу с едно изкачване от първа категория и две от трета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови