Австралиецът Кейлъб Юън записа втора етапна победа в Тура

OFFNews 23 юли 2019 в 20:58 2051 0

Представителят на "Lotto - Soudal" Кейлъб Юън спечели 16-ия етап на тазгодишното издание на колоездачната Обиколка на Франция. Австралиецът измина 177-километровото трасе с начало и край в Ним за 03:57:08 часа. Така той записа втора етапна победа от началото на Тура.

Юън показа страхотна воля и спринтьорски качества, след като като успя да изпревари, макар и с много малко Елиа Вивиани от "Quick Step", Дилан Грьоневеген (LottoNL-Jumbo) и звездата на "Bora–Hansgrohe" Петер Саган.

Съдиите дадоха преднина от 2 секунди на групата на първите 16 човека, стигнали финалната линия, спрямо пелотона, в който се движеха всички претенденти за генерално класиране.

Това позволи на Жулиен Алафилип (Quick-Step) да запази "жълтата фланелка" на лидер само пет етапа преди края. Французинът има аванс от 1:35 минута пред втория Герант Томас от "INEOS" и 1:47 минути пред третия Стивън Кройсвайк (Jumbo - Visma).

Състезанието отново бе белязано от неприятно падане, след като 28 километра преди края състезаващият се за отбора на "Астана" Якуб Фулсанг се отказа, след като пострада при близка среща с асфалта.

Първоначалната прогноза е счупена ключица на лявото рамо. Преди днешния етап датчанинът се намираше на девето място в генералното класиране на 5:27 минути зад Алафилип.

Утре предстои 17-ият етап от Тура, в който колоездачите ще трябва да изминат 200 километра от Пон дю Гар до Гап. Малко преди финала състезателите ще трябва да се справят и с височината от първа категория Кол дьо ла Сентинел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови