Права ли е Илиана Раева да стои с шапка пред министър Василев

OFFNews 13 януари 2022 в 20:00 4784 3

Министърът на спорта Радостин Василев отговори задочно на обвиненията на президента на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, отправени към него в гневна публикация в социалните медии.

Раева обяви, че е засегната от твърдение на Василев по повод щедрото през годините финансиране на ръководената от нея федерация.

Според министъра на спорта обаче тя е дошла недобронамерена на срещата между ръководството на институцията и представители на спортните федерации и с желание да влезе в конфронтация. Като илюстрация за отношението на Раева към него лично и Министерството на спорта той изтъкна един детайл - тя е присъствала на срещата с шапка на главата.

Според последните тенденции в протокола, шапката трябва да се сваля, освен ако не сте поканен на градинско парти. В миналото на шапката се е гледало като на моден аксесоар, елемент от тоалета и на дамите е било позволено да не ги свалят в ресторанта, в църквата, в театъра, дори и на гости. Сега обаче е различно и се приема за неуважение.

"По принцип, сваляйки шапката си, вие демонстрирате респект към околните, а също и към институциите - църквата, съда, театъра или киното", пише експертът в областта на протокола Кристина Крънчева.

Илиана Раева, която даде импровизирана пресконференция на стълбите на министерството на спорта след тази на министър Василев, изтъкна здравословен проблем за носенето на шапка по време на срещата. Тя също така отбеляза, че е била през цялото време на срещата с палто.

"До вчера бях болна от коронавирус, затова бях с шапка. Докторите казаха да внимавам да не изстина.През цялото време бях обгърната с дебело палто поради болестта", разкри Раева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11920

3

klimt

14.01 2022 в 20:00

С малко уточнение ,че дамата /не е задължително да е гимнастичка/ има право да си седи с капела. Та КрКрънчева да ме извинява. И министъра /който и да е той/ е един чиновник,кога ще го разберете??? А по казуса с Мадам доставка на свежа плът,нямам думи.Разпърдя се ситуацията ,ама адвокатчето/министър/ не е от Луната.

6145

2

kokoten

14.01 2022 в 09:55

Простакесата си е простакеса...и десет титли да спечели си остава такава...никакво развитие...а колкото до парите,те са текли към федерацията като реки и тя ги е разпределяля еднолично,даже са имали проблеми с Наско за това,че тя носи парите в къщи,а той е като просяк....не че,Наско не си е посерко(по-точно засранец)....тя простотията не се преодолява лесно...не е като да гониш топката или да мяташ бухалките...

5827

1

pisnamiotmutri

13.01 2022 в 20:34

Хрантутниците на ГЕРБ се активираха