Благо Джизъса стана комита, води хоро с пушка в ръка

Бившият национал набляга на шахмата, неврокопчанин му станал личен треньор

OFFNews Последна промяна на 07 март 2019 в 14:06 1689 1

Бившият футболист Благой Георгиев-Джизъса води хоро като комита с пушка в ръка, информира Struma. Заедно с приятелката си, плеймейтката Златка Райкова, известният спортист беше няколко дни в Пиринския край по покана на неврокопчанина Борис Анзов, с когото са приятели още от времето, когато играше в Русия.

Като ревностен християнин Благой Георгиев посети уникалната църква „Св. Троица“ в Банско, с чиято история го запозна отец Иван от Добринище, който беше личен гид на компанията.

"В памет на загиналите от Пиринско запалихме свещи на Задушница и на Трети март. В пантеона на героите са и моите прадеди, единият е бил в четата на Яне Сандански, а другият участник в Балканската война. От тях са ни останали в наследство и пушките, които са напълно законни. Както се казва, македонец без пушка и пищоли не е македонец!", разказа Борис Анзов.

Празника Трети март чествали в село Елешница в механата на Иван, Асен и Снежана Битолови, където били нагостени с местни специалитети. За доброто настроение се погрижил оркестър “Гриваци” , който вдигнал на крака гостите с прекрасните народни песни.

"Благодарение на мен Благой заобича Пиринския край и всички песни за войводи. Приятели сме от дълги години от Москва, където той играеше футбол. В Русия е много популярен и се ползва с голям авторитет, особено сред чеченците, където игра за Терек Грозни при президента на Чечня Рамзан Кадиров.

Аз съм и негов личен треньор по шах. Бия го като маче в дерек! Той има спортна злоба и не обича да пада, затова, за да не си развалим приятелството, от време на време му пускам фандък", добавя Борис Анзов. Благой му се отблагодарява с мили жестове, например фланелка с надпис "Що е маке се е юнак".

Миналата година чрез Борис Благой подари на говорителката на Руското външно министерство Мария Захарова последната си златна тениска. В момента ексфутболистът се занимава с бизнес, а при следващото му идване в Пиринския край Борис е решил да го заведе на лобното място на Яне Сандански и на Папаз чаир.

View this post on Instagram

A post shared by Blagoy Georgiev (@blagogeorgiev_official) on

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови