За заплахи и натиск в с. Тополчане сигнализират от БСП

Симпатизанти на БСП са заплашвани, че няма да получат дърва за огрев, ако не подкрепят кандидата за кмет от ГЕРБ

OFFNews Последна промяна на 01 ноември 2015 в 17:27 2055 1

Сигнали за натиск и заплахи, обиски и инспекции в търговски обекти на членове на БСП пристигат в предизборния щаб на БСП в Сливен.

Симпатизанти на БСП са заплашвани, че няма да получат дърва за огрев, ако не подкрепят кандидата за кмет от ГЕРБ. Днес върху плакатите на кандидата за кмет – Кольо Милев бяха разлепени лепенки с номера на кандидата на ГЕРБ. В друго село в общината хората са подложени на натиск и заплахи да не гласуват.

"В родното село на Десислава Танева – с. Тополчане, настоящ министър на земеделието и храните днес, бе направена проверка от РЗИ – Сливен, заедно с две патрулки на магазин, собственост на член на БСП. Проверката е направена само в неговия магазин в селото, преднамерено в изборния ден", пишат от БСП.

Председателят на БСП – Сливен Атанас Делибалтов сигнализира и началника на Областната дирекция на МВР – Сливен по повод обиска снощи в дома на Божидар Йорданов от с. Тополчане.

"Към 22 часа на територията на с. Тополчане в жилището на лицето без легитимация нахлуват 11 представители на полиция и жандармерия, съпровождани от лицето Петров, районен полицай за с. Тополчане. Навлизането в жилището се извършва без предупреждение и легитимация пред погледите на семейството му. При наличието на МВР и жандармерия те дават устното си съгласие за извършване на обиск. На лицето Йорданов са задавани въпроси от нелегитимирани лица дали притежава избирателни списъци, както и пари за закупуването на гласове в изборния ден. Лицето Йорданов се притеснява да упражни правото си на глас в изборния ден поради опасения, че отново ще последват подобни проверки. Днес към 12:30 ч. по аналогичен на горепосочения начин са проверени още три лица за закупуване на гласове, при която проверка отново не е установено нарушение и лицата са освободени. С оглед горепосоченото Ви молим тези безконтролни проверки при липса на достатъчно доказателства за купуване и продаване на гласове да престанат, поради причина, че са без правно основание и притесняват проверяваните лица да упражнят конституционното си право на глас в изборния ден", се казва в жалбата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови