За заплахи и натиск в с. Тополчане сигнализират от БСП

Симпатизанти на БСП са заплашвани, че няма да получат дърва за огрев, ако не подкрепят кандидата за кмет от ГЕРБ

OFFNews 01 ноември 2015 в 17:27 2552 1

Сигнали за натиск и заплахи, обиски и инспекции в търговски обекти на членове на БСП пристигат в предизборния щаб на БСП в Сливен.

Симпатизанти на БСП са заплашвани, че няма да получат дърва за огрев, ако не подкрепят кандидата за кмет от ГЕРБ. Днес върху плакатите на кандидата за кмет – Кольо Милев бяха разлепени лепенки с номера на кандидата на ГЕРБ. В друго село в общината хората са подложени на натиск и заплахи да не гласуват.

"В родното село на Десислава Танева – с. Тополчане, настоящ министър на земеделието и храните днес, бе направена проверка от РЗИ – Сливен, заедно с две патрулки на магазин, собственост на член на БСП. Проверката е направена само в неговия магазин в селото, преднамерено в изборния ден", пишат от БСП.

Председателят на БСП – Сливен Атанас Делибалтов сигнализира и началника на Областната дирекция на МВР – Сливен по повод обиска снощи в дома на Божидар Йорданов от с. Тополчане.

"Към 22 часа на територията на с. Тополчане в жилището на лицето без легитимация нахлуват 11 представители на полиция и жандармерия, съпровождани от лицето Петров, районен полицай за с. Тополчане. Навлизането в жилището се извършва без предупреждение и легитимация пред погледите на семейството му. При наличието на МВР и жандармерия те дават устното си съгласие за извършване на обиск. На лицето Йорданов са задавани въпроси от нелегитимирани лица дали притежава избирателни списъци, както и пари за закупуването на гласове в изборния ден. Лицето Йорданов се притеснява да упражни правото си на глас в изборния ден поради опасения, че отново ще последват подобни проверки. Днес към 12:30 ч. по аналогичен на горепосочения начин са проверени още три лица за закупуване на гласове, при която проверка отново не е установено нарушение и лицата са освободени. С оглед горепосоченото Ви молим тези безконтролни проверки при липса на достатъчно доказателства за купуване и продаване на гласове да престанат, поради причина, че са без правно основание и притесняват проверяваните лица да упражнят конституционното си право на глас в изборния ден", се казва в жалбата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови